Contents

De provincie Castellón vormt samen met Valencia en Alicante de Valenciaanse Gemeenschap en heeft een kustlijn van ongeveer honderdtwintig kilometer omringd door het water van de Middellandse Zee. De beste stranden in Castellón hebben een enorme populariteit onder nationale en buitenlandse toeristen, waarvoor ze punten van grote toeristeninstroom zijn geworden. De gouden zandstranden, evenals het warme en kristalheldere water, zijn een uitstekende attractie om te genieten van de zon en een onvergetelijke vakantie.

Voor iedereen die overweegt zijn vakantie in Castellón door te brengen, hebben we deze lijst opgesteld waarin we de beste en meest gewaardeerde stranden bekijken, evenals de steden Castellón met strand, omdat we aan de kust populaire steden vinden als Benicàssim, Peñíscola of Oropesa del Mar.

Noordstrand van Peñíscola

Het is een van de grootste stranden van Castellón, want het heeft een lengte van ongeveer vijfduizend meter. Het is gelegen in het dorp Peñíscola en wordt beschouwd als een van de beste stranden in Castellón vanwege de ruimtelijkheid, fijn goudkleurig zand en kalm en schoon water. Vanwege al deze attracties is het een vrij druk en zeer goed onderhouden strand, dat alle diensten en faciliteiten heeft die nodig zijn om de dag door te brengen.

Het North Beach heeft toiletten, douches, vuilnisbakken, parasols en ligstoelen te huur, en een kindergedeelte. Daarnaast ligt het VVV-kantoor op slechts een steenworp afstand, evenals een verscheidenheid aan restaurants en bars.

stranden in Castellón

Arenal Beach en Malvarrosa-Grao in Burriana

De stranden van Burriana worden gekenmerkt door rustig, schoon en zeer respectvol voor de omgeving. Daarnaast kunt u kiezen tussen stranden van fijn zand, grover zand en keien.

Het Arenal-strand ligt ten noorden van de haven van Burriana en krijgt deze naam voor het hebben van een groot gebied met zand. Het is perfect voor lange wandelingen, hetzij op het zand of de prachtige promenade die er doorheen loopt, vol met restaurants, terrassen en bars waar u kunt afkoelen. Het strand biedt allerlei diensten en faciliteiten, evenals verhuur van nautische apparatuur.

Het strand van Malvarrosa-Grao ligt in het verlengde van het Arenal-strand. Het is ook een zeer rustig strand dat het kenmerk heeft te worden gescheiden door een golfbreker, zodat het zuidelijke deel van het strand wordt gevormd door zand en het noordelijke deel van zand en kiezel. Net als het Arenal-strand heeft het ook veel diensten en faciliteiten.

Bij Sonneil hebben we een nieuwe ontwikkeling van huizen aan de oevers van de Middellandse Zee, zeer dicht bij Burriana. Het is een wooncomplex genaamd Los Cálamos, ondergedompeld in een bevoorrechte natuurlijke omgeving, met toegang tot een veilig en duurzaam strand en exclusieve faciliteiten.

Het strand La Concha in Oropesa del Mar

Het behoort tot Oropesa del Mar. Het is een uitgestrekt strand, ongeveer achthonderdvijftig meter lang, en heeft de bijzonderheid van het vormen van een prachtige baai die het beschermt tegen mogelijk slecht weer. Het wordt gevormd uit fijn goudkleurig zand en het water is vrij kalm en schoon.

Het is een van de drukste stranden in Castellón, dus het heeft alle diensten en faciliteiten die nodig zijn om een formidabele dag op het strand door te brengen. Het heeft eetgelegenheden en schaatsen, parasols en ligstoelen kunnen worden gehuurd. De kleintjes hebben ook een kinderrecreatiegebied.

stranden in Castellón

Playa Los Terrers in Benicassim

Het strand van Els Terrers ligt in de gemeente Benicassim en hoewel het een stadsstrand is, is het niet zo druk als andere stranden in Castellón. Het meet ongeveer duizend zevenhonderd meter lang en is gevormd uit goudkleurig zand en grind. Het water is meestal kalm en vrij schoon, dus het is ook ideaal om de dag met het gezin door te brengen.

Daarnaast beschikt het over allerlei faciliteiten zoals toiletten, bakken, douches of kindergedeelte, en kunt u ook ligstoelen en parasols huren. Het is ook uitgerust met fastfood- en drankgelegenheden.

stranden in Castellón

Het strand van La Romana in Alcalá de Xivert

Het is een van de beste stranden in Castellón, dus in de zomer heeft het een vrij hoog bezettingsniveau. Het is een uitgestrekt strand, ongeveer vijfhonderd meter lang, en is gevormd uit fijn goudkleurig zand. Zoals de meeste stranden van Castellón is het water schoon en meestal vrij rustig, soms met gematigde golven. Het heeft ook alle essentiële diensten en faciliteiten om een goede dag op het strand door te brengen, zoals douches en toiletten, eet- en drinkgelegenheden en de mogelijkheid om ligstoelen of parasols te huren.

Nu je de beste stranden van Castellón kent, kun je je voorstellen dat je er elke dag van geniet? Ontdek het huisvestingsaanbod van Sonneil en begin een nieuw leven met uitzicht op de Middellandse Zee.