Contents

Als het mooi weer wordt en de zomerdagen naderen, willen we meer dan ooit profiteren van onze terrassen om er een fijne tijd door te brengen met vrienden, familie, lezen of, waarom niet, een siësta houden. Om deze ruimte gezellig te maken en er het beste uit te halen, geven we u in dit bericht enkele tips voor het inrichten van terrassen en zolders met het oog op zonnige dagen en mooi weer. We hopen dat ze u helpen!

Tips voor het inrichten van terrassen en zolders

De mogelijkheden zijn eindeloos en uw smaak staat voorop, maar zodat u kunt beginnen met het ontwerpen van de decoratie van uw terras of zolder, volgen hier enkele tips die u het leven gemakkelijker zullen maken.

Planten en bloemen voor een tropische tuin

Tips inrichten terrassen

Decoreren met planten en bloemen is al enkele jaren een van de meest bejubelde trends. Elk hoekje, hoe saai het ook lijkt, komt tot leven als we de juiste planten op de juiste plaats zetten. Hetzelfde geldt natuurlijk voor terrassen.

Een van de opties die ons het meest aanspreken is de “urban jungle”, waarbij, zoals de naam al zegt, de ruimte wordt gevuld met planten – als je tropische planten hebt, des te beter – en het verblijf op je terras zoveel mogelijk op een bezoek aan een jungle lijkt. Ze brengen rust en kalmte en zuiveren de lucht.

Wij raden hangplanten aan of planten die beter bestand zijn tegen de zon en de hitte en ook helpen de temperatuur te verlagen. Enkele van de meest resistente planten voor terrassen zijn buxus, lavendel, jasmijn, bamboe of begonia.

Spelletjes voor de kleintjes

Voor gezinnen met kinderen kan het terras de perfecte plek zijn om buiten te spelen zonder dat ze het huis hoeven te verlaten en natuurlijk in de koelere uren van de zomeravonden.

Het belangrijkste, vooral als uw terras hoog ligt of een zolder is, is de installatie van alle noodzakelijke veiligheidselementen – leuningen, glas… -. Als we daar eenmaal voor gezorgd hebben, kunt u kiezen uit een groot aantal speelmogelijkheden om op het terras te installeren: muren van leisteen om op te schilderen, grasvelden waar ze op de grond kunnen spelen, kleine moestuintjes of puinhopen waar ze hun eigen planten kunnen verzorgen, een hoekje met een tafel en stoelen waar ze kunnen schilderen of zelfs vijvers met visjes voor de durvers.

Voor terrassen met uitzicht op zee

Tips inrichten terrassen

Wie een terras heeft met uitzicht op zee, heeft een schat. Net als het interieur van een huis aan de kust, kan ook de decoratie van het terras een maritieme en kustgebonden toets aannemen die het in overeenstemming brengt met de rest van de ruimtes.

In die zin spelen kleuren een fundamentele rol. Lichte groen- en blauwtinten, gebroken wit en beige zandtinten zijn zeer geschikt om het chromatische gevoel van een verblijf op het strand na te bootsen. Grijstinten die doen denken aan de kiezels op het strand of accenten van dieper groen, zoals dat van de vegetatie die op de duinen groeit, werken ook goed. Voor een meer levendige toets van kleur kunt u kiezen voor geel, oranje of rood.

Houd er ook rekening mee dat de zeewind sommige materialen kan doen slijten, dus het is belangrijk om verstandig te kiezen. Kies voor meubels van kunststof of polypropyleen, aluminium of synthetisch rotan. Zorg er ook voor dat het meubilair wordt beschermd door schaduw, zoals zonneschermen en parasols.

Experimenteer met verlichting

Of uw terras nu groot of klein is, het is belangrijk om het goed te verlichten. Er zijn veel mogelijkheden voor indirecte verlichting, die het zachtst is voor dit type ruimte.

De meest originele zijn kleine hangende slingerlampjes die uw terras een boeiende uitstraling geven, of het plaatsen van lampjes langs de dakspanten of pergola’s. Kaarsen zijn ook geweldig voor een meer romantische en ontspannen sfeer. Wij raden u aan zeer krachtige lampen te vermijden, want het is niet de bedoeling om direct te verlichten, maar om warmte over te brengen.

Een andere geweldige manier om energie en het milieu te besparen is het gebruik van lampen op zonne-energie die geen draden of stekkers gebruiken – ze zijn prachtig!

Kies een thema

Tips inrichten terrassen

En als u uw terras of zolder extra origineel wilt inrichten, kies dan een thema en decoreer daarrond.

U kunt bijvoorbeeld gaan voor een Marokkaanse en boheemse stijl, met handgemaakte meubels, intense kleuren en filigraan, kussens en poefs. U kunt ook kiezen voor een mid-century thema dat past bij de inrichting. Deze stijl brengt een extra vleugje elegantie en tijdloosheid, met zachte, minimalistische meubelvormen, pasteltinten en geen opzichtigheid. Wat dacht u van de Ibiza-stijl? Breng jezelf naar de paradijselijke baaien en stranden van Ibiza met een vleugje duurzaamheid en hergebruik van meubels en elementen zoals pallets en ga voor witte tinten en natuurlijke materialen.

Nu u deze gidsen heeft om terrassen en penthouses in te richten, kunt u zich voorstellen dat u uw eigen terras met uitzicht op zee heeft? Bij Sonneil bieden we de beste woningen in kustgebieden, zodat u het leven kunt leiden dat u verdient.