+34 965 030 870 hello@sonneil.com

Slechts 18 graden is de gemiddelde temperatuur die u in Denia in de winter kunt verwachten.

Bovendien is het ’s winters qua toerisme lekker rustig in de stad, dus is het dan het perfecte seizoen om er rustig van te genieten.

Of het nu gaat om duiken, kajakken, wandelen of het leukste van alles: heerlijk eten. Denia is ook in de winter fantastisch. Aan de Costa Blanca blijft de zon schijnen.

Wilt u weten wat er ’s winters in Denia te doen is? Vandaag geven wij van Sonneil u de mooiste ideeën. Mis het niet!

Wat is er in de winter te doen in Denia? | Topplannen

Laat u meevoeren door de straten van Denia

Zoiets eenvoudigs als wandelen kan een perfect plan worden in een stad die u niet kent, waar in elke hoek een verrassing verscholen gaat. En Denia is wat dat betreft een topbestemming. De haven, de wijk Baix la Mar, de maritieme geschiedenis of het kasteel. En vergeet de stranden van de stad niet zoals Marineta Cassiana of Las Marinas.

De Montgó beklimmen

De kalme, vlakke zee wordt onderbroken door het uitzicht op deze bergtop op de achtergrond. Bij Sonneil stellen we u voor om een van de klimroutes te volgen om in vogelvlucht een deel van de Costa Blanca te zien.

Toerisme… ook onder water

Watersporten in de winter? In Denia kan dat! U moet gewoon een goede wetsuit dragen. U kunt genieten van de groene zeebodem, de kleur van de vissen en het heldere water. Een perfecte bestemming om te duiken.

En aan de oppervlakte? Ga eens kajakken of huur een boot voor een extra luxe ervaring. Want ook dat is de Middellandse Zee.

Een fietstocht door Denia

Als u zich afvraagt wat er in de winter zoal te doen is in Denia, is een fietstocht een perfecte keuze. Bovendien zijn de routes heel goed te doen, een goed idee voor het hele gezin dus.

Bezoek de Cova Tallada

Deze prachtige rotsformatie, die zo uit Game of Thrones lijkt te komen, ligt op een paar kilometer van Denia en grenst aan Jávea.

Het leukste? In de winter is er in dit prachtige landschap weinig toerisme, dus het is bijna helemaal alleen voor u.

U kunt er goed heen per kajak of kano. Zorg wel voor warme kleding.

Eten… in elk seizoen

Wist u dat de keuken van Denia deel uitmaakt van het Unesco werelderfgoed? Ja, dat is zo, als stad van creatieve gastronomie. 

Dat wetende, valt er nog weinig aan toe te voegen. Want uw eetlust doet niet aan seizoenen, en de indrukwekkende rijstgerechten al helemaal niet.

Nog meer ideeën om in de winter van Denia te genieten

  • Volg de wandelpaden tot aan Cabo de San Antonio.
  • Wandel langs de stranden La Marina, Trampolí of Marineta

Dat zijn maar een paar ideeën als u zich afvraagt wat er ’s winters te doen is in Denia. Zoals u zult zien, is het een perfect jaargetijde om te genieten van een authentieke mediterrane vakantie. Want de zomer is niet het enige seizoen waarin de zon zich laat zien in deze historische havenstad.

Of u nu gaat wandelen door de op en neer gaande ongerepte witte steegjes, het kasteel op de achtergrond wilt zien of de stad wilt bewonderen vanaf de berg Montgó… Denia is een plek waar u minstens één keer in uw leven moet zijn geweest.

“Zoet als de rozijnen,
dadels en muskaatdruiven.

Kleurrijk als de oranje
sinaasappelbomen.

Licht als de heldere blauwe hemel,
weerspiegeld in zee en kust.

Moors Denia, heuvel
bekroond met kasteel”.

Uit de dichtbundel Rescatado de ti, van de plaatselijke dichter Jorge Torres Daudet

Waar wacht u nog op om Denia te verkennen?

Als u Denia kiest als bestemming om er eens even helemaal tussenuit te gaan, dan kunnen wij bij Sonneil u helpen met appartementen in Denia. Want het leven is om ervan te genieten… u verdient een appartement aan het strand.