Als je je afvraagt ​​wat je in Denia moet doen, maak je dan geen zorgen: het is één van de meest levendige steden aan de Costa Blanca, waar elk seizoen goed is om het te leren kennen, geniet van de kleine paradijsjes eromheen, maak oneindige wandelingen langs de kust…

Of het nu gaat om duiken, kajakken, wandelen of gewoon lekker eten. Denia biedt het hele jaar door luxe. Vandaag verklappen we je bij Sonneil de beste plannen. Mis het niet, het goede leven wacht je op!

Wat te doen in Denia in de herfst / winter | Topplannen

Niets meer en niets minder dan een gemiddelde temperatuur van 18 graden in de winter. Bovendien houdt het toerisme een pauze, dus het is hét ideale seizoen om er rustig van te genieten. Omdat de zon niet stopt met schijnen aan de Costa Blanca!

Laat je meeslepen door de straten van Denia

Iets eenvoudigs als wandelen kan een perfect plan worden. Waar elke hoek een verrassing verbergt: de haven, de wijk Baix la Mar en haar geschiedenis, het kasteel, de stadsstranden zoals Marineta Cassiana of Las Marinas, en nog veel meer.

Beklim de Montgó

De vlakte van de kalme zee wordt veranderd door het uitzicht op deze onderste top. Bij Sonneil raden we je aan één van de klimroutes te volgen om zo een ​​deel van de Costa Blanca vanuit vogelperspectief te kunnen bekijken.

Uitzicht op de Montgó vanaf de kust

Toerisme… ook onder water

Watersporten in de winter? In Denia kan dat! Je hoeft alleen maar een goed pak te hebben. Je kan er genieten van de groene weiden op de zeebodem, de kleur van de vissen en de helderheid van het water. Een ideale bestemming om te duiken.

En aan de oppervlakte? Probeer kajakken of huur een boot en leer de Middellandse Zee kennen zoals een koning.

Bezoek de Cova Tallada

Deze indrukwekkende rotsformatie die afkomstig lijkt te zijn van Game of Thrones ligt een paar kilometer van Denia en grenst aan Jávea.

Het beste? In de winter staat het toerisme even stil, dan is het echt het momentom te genieten van dit landschap … wat bijna alleen voor jou zal zijn.

Andere plannen om in de winter van Denia te genieten

  • De wandelpaden die naar Cabo de San Antonio gaan.
  • Een wandeling langs de stranden van La Marina, Trampolí of Marineta.

Dit zijn slechts enkele van de mogelijkheden… Geniet van de mediteraane essentie in de winter, want de zon schijnt hier niet alleen in de zomer.

Wat te doen in Denia in de lente / zomer | Topplannen

Het is duidelijk: het warme seizoen is het meest gewenst om van de Spaanse kust te genieten. De kleuren, de sfeer, de verfrissende baden in de Middellandse Zee… dit zijn de beste plannen om te profiteren van Denia op zijn moment van pracht:

Zee, zee en zee

Bij mooi weer is de zee dé ontmoetingsplaats en het genot bij uitstek. De kustlijn van Denia heeft stranden en gebieden voor elk wat wils. In het noorden ligt het strand van Les Marines, het meest uitgebreide en bekende strand. Kom ’s ochtends als eerste en neem een ​​bad als het water koeler is en voordat de toeristen arriveren!

In het zuiden ligt Les Rotes, het meest charmante gebied vanwege het landschap gevormd door de kleine rotsachtige baaien, een paradijs om te snorkelen, aangezien de wateren van dit gebied deel uitmaken van het natuurreservaat van de zeebodem van Cabo San Antonio. En een zeiltocht mag je natuurlijk niet missen. In Denia draait alles om de zee!

Wat te doen in Denia

Wandelingen, te voet of met de fiets

De wandelingen zijn een ideale optie, en we raden je aan om ze ’s ochtends vroeg of laat in de namiddag te doen, als de hitte al is gedaald. Een wandeltocht naar Torre del Gerro, een 16e-eeuwse uitkijktoren, geeft je het gevoel dat je een echte schildwacht bent.

Maak ’s middags een wandeling rond de jachthavens van Marina El Portet en Marina de Dénia en wacht op de zonsondergang omringd door boten. Of maak een wandeling over de zomermarkt, naast de vissershaven en tegenover de visserswijk.

En voor de meer energieke mensen is het verkennen van de omgeving met de fiets zeer comfortabel en bovendien betaalbaar voor het hele gezin. Er zijn namelijk lange fietsroutes. Ga naar de oevers van de rivier de Alberca, volg de oude spoorlijn of fiets gewoon langs de kust. Er zijn routes voor alle smaken.

Gastronomie tijdens elke seizoen

Wist je dat de gastronomie van Denia deel uitmaakt van het Unesco-erfgoed? Het werd gekozen tot Creatieve Stad van Gastronomie en we bevestigen dat het de onderscheiding verdient. De Costa Blanca is één van de beste pantry’s ter wereld, met gevarieerde, lokale en gezonde ingrediënten. Rode garnalen, inktvis, tonijn, gezouten vis … en tomaten, sinaasappels, druiven … en natuurlijk rijst.

We zouden elke dag een ander soort rijst kunnen krijgen en we zouden het niet moe worden. Droge rijst, gebakken rijst met ansjovis en spinazie (typisch in Denia), zoete rijst met kreeft, of de bekende arroz a banda.

Wat te doen in Denia

Of het nu gaat om een ​​wandeling door de ongerepte witte straten, uitzicht op het kasteel of een panoramisch uitzicht vanop de Montgó… Denia is een plek vol verrassingen, die je zeker één keer in je leven moet bezoeken. Als je besluit Denia te kiezen als één van je nieuwe bestemmingen bieden we je bij Sonneil de prachtige Denia Beach appartementen. Gun jezelf een appartement aan zee… het leven is er om ervan te genieten!

Wil je meer hoeken van de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇