Finestrat is een prachtig dorp in de provincie Alicante, vlak bij Benidorm. De plaats heeft een bevoorrechte ligging vlak bij de zee en de bergen. Finestrat bevindt zich te midden van de bergen. Het oude dorpscentrum strekt zich uit aan de voet van de Puig Campana, een majestueuze, steile berg met een hoogte van 1410 meter. Het ligt op zeven kilometer afstand van de Middellandse Zee. Dit aantrekkelijke plaatje heeft van Finestrat een van de mooiste en meest bezochte dorpen van de Costa Blanca gemaakt. In deze post gaan we een wandeling maken langs het culturele en natuuraanbod van het dorp, zodat iedereen weet wat er te zien en te doen is in Finestrat.

Wat kun je in Finestrat zoal doen?

Het oude dorpscentrum bezoeken

Het oude dorpscentrum van Finestrat is klein, maar heeft een bijzondere charme. Het is gebouwd op de fundamenten van een voormalig Moors kasteel, waardoor de essentie van de Moorse mediterrane dorpen behouden is gebleven. Het is een waar genoegen om door de steile en labyrintische straatjes, die zich aan de vormen van de berg aanpassen, te wandelen. De interessantste bezienswaardigheden zijn de 18e-eeuwse kerk van Sant Bartomeu, met zijn ranke klokkentoren in het dorpscentrum; het park Font de Carré; het archeologisch museum; het gemeentehuis en het auditorium Castell, zo genoemd omdat het gebouwd is op de plaats waar vroeger het kasteel van Finestrat stond. Tegenwoordig is er niets meer van over, maar het is de moeite waard langs de met kasseien bedekte straatjes van het historische centrum bergopwaarts naar twee zeer bijzondere juweeltjes te lopen: de kapel van Santo Cristo del Remedio en het emblematische uitkijkpunt van het kasteel, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt.

wat te doen in Finestrat

Cala Finestrat

Dit prachtige strand met kristalhelder water en fijn zand is bekroond met een Blauwe Vlag van de Europese Gemeenschap. Cala Finestrat ligt in een mooie baai en wordt geflankeerd door een natuurlijke omgeving met rotsachtige kliffen en een dennenbos. De baai, met een lengte van ongeveer tweehonderd meter, biedt voldoende ruimte aan de verschillende gebouwen om met alle comfort en voorzieningen van het strand te genieten. Aan het strand vind je douches, strandtenten en restaurants. Ook is het de ideale plek voor watersporten zoals snorkelen of suppen.

wat te doen in Finestrat

Mirador del Tossal de la Cala

Dit is een kleine heuvel die Cala Finestrat scheidt van het Poniente-strand in Benidorm. Op de top bevindt zich een Romeinse archeologische opgraving uit de 2e en 1e eeuw voor Christus en de kapel van de Mare de Déu del Mar, die bezichtigd kunnen worden. We raden aan om vanaf Cala Finestrat omhoog te lopen en te genieten van het fantastische uitzicht op de Middellandse Zee, Finestrat en Benidorm.

Torre del Aguiló

De Torre del Aguiló is een recenter bouwwerk dan de Mirador del Tossal. Deze uit de 15e-17e eeuw daterende, acht meter hoge verdedigingstoren werd gebouwd om te waken voor zeerovers. Piraten kwamen namelijk vaak naar de kust om daar de dorpen te plunderen. Vanaf Cala Finestrat zelf kun je langs een aangenaam pad door het dennenbos naar de toren wandelen. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht op de kustlijn.

Puig Campana

Wie van een pittige wandeling houdt, kan naar de top van deze berg klimmen via een route die begint bij Font del Molí. Voor deze route moet je een hoogteverschil van meer dan duizend meter overwinnen. Het is echter ook mogelijk om een rondwandeling rond de berg te maken. Deze is geschikt voor een grotere groep mensen. Het is het vermelden waard dat het uitzicht op deze hoogte echt geweldig is.

wat te doen in Finestrat

Waarom kiezen voor Finestrat om te wonen?

Er zijn talrijke en uiteenlopende redenen om in Finestrat te gaan wonen. Een van de grote voordelen is dat Finestrat dichtbij Benidorm en Alicante ligt. Dit zorgt ervoor dat deze voortdurend groeiende gemeente een ideale plaats is geworden om in vastgoed te beleggen. Daarnaast is het klimaat het hele jaar door gematigd en is er een groot aanbod aan winkels, restaurants en winkelcentra. Ook is er een ruim en voortreffelijk gastronomische aanbod. Rijst, vis en zeevruchten zijn ingrediënten voor ware culinaire hoogstandjes. Als je je afvraagt waar je kunt eten in Finestrat, dan raden wij je Tapería Ayala, Puig Campana, El Arenal of Calasol aan.

Als je erover denkt om een woning in Finestrat te kopen en je een aantal van de diverse mogelijkheden die er op de vastgoedmarkt zijn wilt ontdekken, dan laten wij je bij Sonneil de villa’s, geschakelde woningen en appartementen zien die we ter beschikking hebben.

Wil je meer uithoeken van de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇