Mijas is één van de juwelen van de Costa del Sol en hier zijn veel redenen voor: bijvoorbeeld het Moorse erfgoed van zijn straten, waardoor het een unieke en bijzondere stad is. Mijas, genesteld op de berghelling, ziet eruit als een witte oase tussen de bergen. Kun je je voorstellen dat je in zo’n paradijs leeft? Bij Sonneil helpen we je bij je zoektocht naar een huis in Mijas.

Blijf lezen en ontdek één van de wonderen van Malaga bij uitstek.

Mijas pueblo: een Andalusisch sprookje

Geplaveide straten, witte gevels, balkons met bloemen… ja, Mijas is als een sprookje. Een Andalusisch sprookje.

Geniet op de beste manier van de traditie en de vreugde van het zuiden: wandelen door het centrum (bereid je voor op de hellingen!) Of toeren door de stad in de beroemde ezeltaxi’s. De bloempotten geven roze, geel, paars… onze favoriete steegjes zijn Los Gitanos, Las Flores en Calle Coín.

Wat te doen in Mijas

Mijas werd gewaardeerd door een groot aantal beschavingen, van Grieken tot moslims, via Feniciërs, Romeinen en Visigoten, totdat Isabel la Católica het in de 15e eeuw heroverde.

Het begint op de Plaza Virgen de la Peña, waar het stadhuis zich bevindt, en gaat verder door de pittoreske hermitage van de Virgen de la Peña -die gedurende meer dan dertig jaar in de rots is uitgegraven door een monnik-, de straat van Málaga en zijn winkels, het oude stadhuis en het etnografisch museum, de Fontein van de Siete Caños… en eindigt bij Paseo de la Muralla, waar het uitzicht op de Middellandse Zee adembenemend is.

Mijas Costa: leven voor de zee

Als we iets leuk vinden aan Mijas, dan is het kunnen kiezen tussen de rust en traditie van de stad Mijas en de zomerse drukte van Mijas Costa, één van de bekendste strandbestemmingen aan de kust van Malaga.

Wat te doen in Mijas
  • La Cala, ook wel bekend als Butibamba, is bijvoorbeeld een smal strand met kalm water. Wandelen langs de promenade en eindigen met een duik is een luxe.
  • Het strand van Calahonda, tussen Mijas Costa en Marbella, is één van de meest bezochte door de lokale bevolking vanwege de kwaliteit van het water en de beschikbare diensten.
  • Voor liefhebbers van landschappen en foto’s is het strand van Cabo Rocoso omgeven door kliffen die het een imposant tintje geven. Hier zijn de zonsondergangen adembenemend.

Het strand van El Bombo en El Faro maken het aanbod compleet. Nu is het aan jou om je ideale strand te kiezen!

Natuur

Mijas zou niet hetzelfde zijn zonder zijn bergen. De Sierra de Mijas voegt natuurlijke waarde toe, zuivert de lucht en creëert tegelijkertijd dat imposante landschap waarvan Mijas slechts een toeschouwer lijkt. De zee aan de ene kant, de bergen aan de andere kant.

Vanaf de stad El Mirador de Mijas zijn er een reeks gemarkeerde wandelpaden die je zullen helpen deze prachtige plek op eigen gelegenheid te verkennen. Er zijn mogelijkheden voor elk niveau en fitness. Eén van de meest indrukwekkende is de route naar Pico Mijas, die 1150 meter hoog is. Natuurlijk, vanwege de oneffenheden en de duur ervan, is het gereserveerd voor de meest gevorderde wandelaars.

Wat te doen in Mijas

Een andere -en meer ontspannen- manier om van de natuurlijke omgeving te genieten, is door één van de golfbanen rond Mijas te bezoeken. De Costa del Sol staat ook bekend als de «golfkust», vanwege het aantal banen van topkwaliteit in de omgeving.

Bij La Cala Resort heb je maar liefst drie golfbanen om uit te kiezen: Campo América, Campo Asia en Campo Europa, allemaal met spectaculaire landschappen en wildlife. En er zijn ook nog de Mijas Golf Club, La Noria Golf Resort, La Siesta Golf Club, Chaparral Golf Club

Gastronomie

Als er iets goed wordt gedaan aan de Costa del Sol, is het koken. Met de lokale ingrediënten van onovertroffen kwaliteit, zullen de visgerechten en groenten je doen watertanden.

Zoals elke goede Andalusische stad heeft ook Mijas een gastronomisch aanbod met het beste van de Zuid-Spaanse keuken. En dat niet alleen, want de toestroom van bezoekers uit het hele land en het buitenland heeft ervoor gezorgd dat restaurants in Mijas zich hebben aangepast aan de smaak van verschillende delen van de wereld. Kortom, een traditionele gastronomie met eigentijdse en internationale invloeden. Wat kunnen we nog meer vragen?

Wat te doen in Mijas
  • Om weer op krachten te komen met stergerechten van het Mediterrane Dieet -en voor schandalige uitzichten-, is El Capricho één van de beste opties.
  • Als je liever andere smaken probeert en je wilt iets sterks, mis dan Casa Navarra niet. De beste Baskisch-Navarrese gastronomie, rundvlees en  artisjokken met mosselen die alle straffen wegnemen.
  • Als je zin hebt in iets anders, zit je goed bij Martirio Limón, waar ze een vleugje fusionkeuken toevoegen aan de traditionele mediterrane gerechten. Bijvoorbeeld: zalm met Aziatische invloeden, of taboulehsalade, munt en seizoensfruit.

Ik hoop dat je Mijas snel kunt bezoeken en alles wat we je vertellen, en nog veel meer, persoonlijk kan komen ontdekken. En vergeet niet dat we je bij Sonneil helpen om je weg én je woning in Mijas te vinden.

Wil je meer hoeken van de Costa del Sol ontdekken? 👇👇👇