Fuengirola is een van de populairste kustplaatsen van de provincie Malaga en de Costa del Sol. Een stad die vele mogelijkheden biedt voor wie op zoek is naar natuur, strand, lekker weer, mediterrane gastronomie… en een levensstijl waarin rust en genieten voorop staan. In dit bericht vertellen we u wat er te zien is in Fuengirola, een hoek van de Spaanse kust waar u zeker naar terug zult willen keren.

Stranden in Fuengirola

Een van de belangrijkste attracties van Fuengirola zijn ongetwijfeld de stranden, die zich alleen al in het stedelijk gebied over 8 kilometer zandstrand uitstrekken. In de zomermaanden komen Spaanse en buitenlandse bezoekers naar Fuengirola om te genieten van het rustige en schone water.

Bovendien zijn de stranden van Fuengirola zo ontworpen dat u alle comfort binnen handbereik heeft. Met parasols, ligstoelen, schaduwplekken en een verscheidenheid aan winkels aan de andere kant van de boulevard waar u alles kunt kopen wat u nodig heeft voor een dagje aan zee.

Playa de Los Boliches

Het Playa de Los Boliches is een goudkleurig zandstrand met rustig water, ideaal voor gezinnen met kinderen. Met een lengte van meer dan 2 kilometer onderscheidt het zich door het gevarieerde aanbod en de toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit.

Het heeft de Blauwe Vlag dankzij zijn netheid en de kwaliteit van het water, dat bovendien het hele jaar door een zeer gematigde deining heeft. Wij wandelen er graag in de lente en de herfst, wanneer er minder bezoekers zijn en het weer nog goed genoeg is om ervan te genieten. Dit zijn onze twee favoriete stranden in Fuengirola:

Wat te zien in Fuengirola

Playa del Castillo

Het achthonderd meter lange Playa del Castillo of Playa del Ejido ligt rond het kasteel van Sohail en staat bekend om het donkere zand en het zeer rustige water. Honden zijn toegestaan, er is een breed scala aan watersporten en faciliteiten zoals tokkelbanen en trampolines, waardoor het een geweldige plek is om te bezoeken met familie of vrienden. Het heeft ook groene gebieden naast de rivier, ideaal voor een ontspannen tijd, waar u ook enkele bootjes vindt die kunnen worden gebruikt voor barbecues.

Cultuur en geschiedenis

Zoals veel van de steden aan de Costa del Sol heeft ook Fuengirola een rijke geschiedenis en tradities die naar de zee kijken.

Kasteel Sohail

Aan de rand van de stad ligt het kasteel van Sohail, het beroemdste gebouw van Fuengirola. Dit 10e-eeuwse Moorse kasteel, dat de stad bekroont vanaf een heuvel aan de oevers van de rivier Fuengirola, diende in vroeger tijden als verdediging van het gebied.

Het uitzicht op de stad en de baai vanaf het kasteel Sohail is adembenemend, en in de zomer worden in de tuinen vaak muziekfestivals en toneelstukken gehouden. Het bezoek is gratis, dus mis het niet!

Wat te zien in Fuengirola

Oude stad van Fuengirola

Hoewel Fuengirola geen oude stad heeft zoals andere steden aan de Costa del Sol, is een wandeling door de oude stad net zo gastvrij. De smalle straatjes, pleinen, bars en restaurants creëren een sfeer die bevorderlijk is voor plezier en ontspanning.

Het hart van de stad bevindt zich op het Plaza de la Constitución, waar zich het stadhuis bevindt, en biedt andere interessante plaatsen zoals het Museum van de Geschiedenis van Fuengirola en het Plaza de los Chinorros. Bovendien is het oude centrum van Fuengirola afgesloten voor verkeer, dus het beste is om het te voet te verkennen.

Lokale markten

Als er één plek is waar je de traditie en gebruiken van een stad kunt voelen, dan is het wel op de markten. Fuengirola heeft traditionele markten op dinsdag (de grootste in Andalusië!) en zondag, en op zaterdag kunt u een vlooienmarkt bezoeken voor tweedehands goederen. Hier vindt u unieke lokale en regionale producten, zoals:

  • Lokale landbouw, fruit, noten en voedsel in het algemeen.
  • Handwerk, schoeisel, keramiek, textiel…
  • Meubels, decoratie, elektrische apparaten, boeken…

Natuur in Fuengirola

Ook de natuur heeft zijn plaats in Fuengirola, met voorstellen die ons in staat stellen in contact te komen met de omgeving, de flora en fauna, de frisse lucht in te ademen en de warmte van de zon op onze huid te voelen.

Rivierpark van Fuengirola

Het Fuengirola Riverside Park omringt het eerste bevaarbare kanaal in Malaga en ligt aan de monding van de rivier Fuengirola, naast het Sohail Kasteel. Het is een favoriete plek voor de plaatselijke bevolking en bezoekers.

Wandel over de paden en groene zones langs de rivier of verbrand wat energie op het fietspad, de voetbal- en basketbalvelden of zelfs met een spelletje pin-pong! Er is ook een kunstmatig meer en een schaatsbaan.

Wat te zien in Fuengirola

Bioparc Fuengirola

Bioparc is een van de populairste attracties in Fuengirola. Het een dierentuin noemen zou een leugen zijn, want het is anders dan alle dierentuinen die u ooit hebt gezien.

Het ligt in het hart van het stadscentrum en de muur verbergt een authentieke tropische jungle die de natuurlijke habitat nabootst van een groot aantal diersoorten afkomstig uit Madagaskar, Equatoriaal Afrika, Zuidoost-Azië en de Indo-Pacifische eilanden. Bovendien bestaat het niet alleen voor ons om ervan te genieten, maar voert het ook projecten uit voor het behoud van de biodiversiteit, reproductie in gevangenschap en milieu-educatie.

Waar te eten in Fuengirola

Om erachter te komen waar u de meest intense smaken van de mediterrane gastronomie kunt proeven, bezoekt u deze post van de beste restaurants in Fuengirola.

Nu u weet wat er te zien is in Fuengirola, kunt u zich voorstellen dat u in zo’n omgeving woont? In Sonneil bieden we de beste huizen in Fuengirola en andere kustgebieden, we laten ze u zien!

Wilt u meer verbazingwekkende plaatsen aan de Costa del Sol ontdekken? 👇👇👇