Contents

Moraira is een gemeente die behoort tot de gemeente Teluada, in de provincie Alicante. Hoewel het één van de kleinste steden aan de Costa Blanca is, is het ook één van de meest charmante. Het ligt tussen Calpe en Jávea, vijfenzeventig kilometer van Alicante. De schoonheid van deze gemeente, de grote infrastructuur, de stranden en het aangename klimaat zijn opvallend.

De beste routes om Moraira te ontdekken

Ongetwijfeld is één van de beste routes om Moraira te kennen en te ontdekken de route van de uitkijkpunten van de kust. Het is een route van ongeveer vijf kilometer langs de meest ongelooflijke uitkijkpunten met uitzicht op de Middellandse Zee en grenzend aan de meest spectaculaire baaien van de stad. De route begint bij het strand van El Portet en eindigt bij Tunis Street, een spectaculaire route die niemand onverschillig zal laten.

El Portet Strand

Het is één van de beste stranden in Moraira vanwege het kristalheldere en turquoise water en het fijne gouden zand. Daarnaast heeft het het spectaculaire uitzichtpunt Portet. Het strand heeft de vorm van een schelp.

Wat te zien in Moraira

Cala Portixol

Vlak voor de jachtclub, is het volgende uitkijkpunt dat zich in de Portitxol-baai bevindt. Vanaf dit uitkijkpunt kan je genieten van zeer mooie uitzichten op de baai, Moraira en het hele landschap eromheen, zoals de rots van Ifach in Calpe. Vanaf het uitzichtpunt kun je via een trap afdalen naar de baai.

Esplanade van het Kasteel

Vanaf het uitkijkpunt van Portixol kan je kiezen uit twee opties: bezoek het historische centrum totdat je de esplanade van het kasteel bereikt, of ga verder langs de kust totdat je de esplanade bereikt. De esplanade is een ander belangrijk punt om het fantastische uitzicht over de Middellandse Zee te bewonderen.

Mirador Les Tosqueres aan het strand L ́Ampolla

Het strand van L’Ampolla is één van de drukste, omdat het dicht bij de stad ligt. Net aan het einde van het strand, bereik je het uitkijkpunt van Les Tosqueres, van waaruit je een prachtig uitzicht op het strand, de esplanade van het kasteel en de emblematische rots van Ifach kan aanschouwen.

Het strand Les Platgetes

Vervolgens vinden we het prachtige strand van Les Platgetes, dat wordt gevormd door twee verschillende baaien, één van zand en de andere van rotsen. Opvallend is de tuin die het een zeer unieke schoonheid geeft. Hier kan je ook allerlei watersporten beoefenen.

L ́Andragó

Het laatste uitzichtpunt van de route biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zeek en hier bereik je de laatste baai van de route, die dezelfde naam krijgt als het uitkijkpunt. De baai van L’Andrgó is ongeveer 150 meter lang en het water is kalm en kristalhelder. Vanuit de baai kan je een fantastisch uitzicht op Moraira en de uitkijktoren aanschouwen.

Wat te zien in Moraira in één dag?

Omdat het een kleine gemeente is, kan Moraira in één dag worden bezocht:

Wat te zien in Moraira

Het kasteel van Moraira is een kleine verdedigingsconstructie uit de achttiende eeuw, waarin zich een permanente tentoonstelling bevindt over de verdedigingstorens die aan de kust liggen. De haven van Moraira is een andere bezienswaardigheid en een must om te bezoeken. De oorsprong gaat terug tot 1935, toen het begon te worden gebouwd om de stormen die de boten troffen te verzachten.

Aan de andere kant heeft de oude stad van Moraira een grote culturele waarde, omdat het zijn historische gebouwen, versterkte kerken, kastelen, muren en wachttorens behoudt. De toren van Cap d’Or ligt op het kleine schiereiland dat bekend staat onder dezelfde naam. Het is een uitkijktoren uit de zestiende eeuw en werd gebouwd om de bevolking te waarschuwen voor mogelijke aanvallen vanaf zee. Het is ongeveer elf meter hoog en vanaf de top kunt u het beste panoramische uitzicht op Moraira, de rots van Ifach en de kliffen van Benitatxell aanschouwen.

Om te genieten van de schoonheid van deze gemeente,  hebben we  bij Sonneil een prachtige droomvilla in Moraira te koop van waaruit we kunnen genieten van de schoonheid en rust van de landschappen. We nodigen je uit om op de link te klikken  voor verdere informatie.

Hoe kom je in Moraira?

De beste manier om naar Moraira te gaan is via de snelweg AP-7, waar vandaag de dag geen tol is. Om de kust te naderen kan je de N-332 nemen en later de CV-746 als je vanuit Alicante reist of de CV-743 als je vanuit Valencia reist.

Nu je weet wat te zien in Moraira, wil je meer uithoeken van de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇