Benalmádena is een van de mooiste en meest bezochte gemeenten aan de Costa del Sol, een droomplaats aan zee die zich onderscheidt door zijn schoonheid en contrasten. De stad is ook een internationaal referentiepunt voor recreatie en watersport. Benalmádena behoort tot de provincie Malaga en ligt op slechts twintig kilometer van de hoofdstad, waardoor het een van de populairste bestemmingen is geworden voor vakanties, maar ook om er te gaan wonen.

In Benalmádena kun je vrijwel het hele jaar genieten van de zon en het mooie weer. Het is een rustige plaats met de nodige voorzieningen om er het hele jaar door te wonen. Het heeft twee ziekenhuizen, diverse scholen en uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer. Benalmádena heeft niet alleen allerlei diensten en ontspanningsmogelijkheden, maar is ook de perfecte plek voor golfliefhebbers, wandelaars en watersporters. Het is ook een ideale gemeente voor gezinnen dankzij de themaparken.

Benalmádena is onderverdeeld in diverse buurten met elk hun eigen identiteit. In deze post bespreken we wat de beste wijken van Benalmádena zijn en wat ze stuk voor stuk te bieden hebben, zodat je weet welke wijk het best aan jouw behoeften voldoet.

Wat zijn de beste buurten om in te wonen in Benalmádena?

Zoals gezegd is deze kustplaats onderverdeeld in diverse buurten, van de meest traditionele tot de meest moderne wijken die aan zee liggen. We gaan de vijf beste wijken in Benalmádena onder de loep nemen:

Dorpskern van Benalmádena

In het hoogst gelegen deel bevindt zich de dorpskern van Benalmádena ofwel Benalmádena Pueblo, het meest authentieke deel van de stad. Dit is een typisch Andalusisch dorp met witte huizen en steile straatjes die zijn versierd met planten, waardoor het er zeer schilderachtig uitziet. De dorpskern ligt op driehonderd meter boven de zeespiegel, vandaar dat je vanaf de uitkijkpunten een fantastisch uitzicht hebt op de kust.

wonen in Benalmádena

Torrequebrada

Deze wijk bevindt zich tussen Arroyo de la Miel en Torremuelle en loopt tot aan Benalmádena Pueblo. Dit deel van de stad wordt gekenmerkt door zijn grote woonwijken die over alle noodzakelijke voorzieningen beschikken om van een comfortabel en rustig leven te genieten. In Torrequebrada zijn drie verschillende buurten te onderscheiden:

  • Cortijo Torrequebrada. Dit ligt aan het grootste strand van Torrequebrada, de buurt met de meeste voorzieningen en ontspanningsmogelijkheden. Deze buurt wordt gekenmerkt door lanen met vrijstaande huizen.
  • Hacienda Torrequebrada. Dit deel heeft ook essentiële voorzieningen zoals supermarkten en restaurants met een prachtig uitzicht op zee. Het is een rustige buurt met appartementengebouwen, geschakelde en vrijstaande woningen.
  • Nueva Torrequebrada. Dit deel is te herkennen aan de appartementengebouwen. Er zijn restaurants en een klein winkelcentrum. Ook grenst het aan zee en de mooie stranden.

Torremuelle

Deze wijk ligt aan zee en is vernoemd naar de uitkijktoren van Torremuelle. Er zijn talrijke stranden, zoals die van Torremuelle en Arroyo Hondo. Torromuelle grenst aan Benalmádena Pueblo. Het is een van de grootste en dichtst bevolkte wijken in de omgeving. De buurt heeft allerlei uitgaansmogelijkheden, groene zones, winkels en zelfs sportvoorzieningen zoals talrijke padel- en tennisbanen. De wijk is zeer goed bereikbaar, er is namelijk een treinstation. Een van de belangrijkste attracties is het riviertje Lagar.

wonen in Benalmádena

Retamar en La Capellanía

Dit is een van de meest exclusieve wijken van Benalmádena: hij ligt heel dicht bij alle voorzieningen, uitgaansbuurten en scholen. Het stadsdeel heeft een bevoorrechte ligging, met een adembenemend uitzicht op zee. De privacy en het comfort van de wijk vormen een van de belangrijkste garanties, ideaal om er in gezinsverband te wonen.

Montealto

Dit is een heel rustige buurt, op slechts vijf minuten loopafstand van de voorzieningen, zoals bars, winkels en restaurants. Ook is er een groot park en ligt het dicht bij het pretpark Tivoli. De wijk heeft uitstekende verbindingen met op nauwelijks tien minuten afstand het treinstation.

Wat is de beste buurt om in te wonen in Benalmádena?

Alle buurten die we hebben besproken zijn ideaal om in te wonen in Benalmádena, dus de keuze hangt af van je eigen behoeften. Benalmádena Pueblo is een geweldige optie vanwege rust en de schoonheid van de kleine kasseienstraatjes. Benalmádena Costa is ongetwijfeld erg aantrekkelijk vanwege het grote toeristische aanbod en omdat deze wijk vlak bij stranden, winkels, de haven, enz. ligt. Arroyo de la Miel is het financiële centrum van de stad, hier ligt ook het station en er heerst een gezellige drukte. El Higuerón is een van de beste en meest exclusieve wijken van Benalmádena.

Als je op zoek bent naar een huis in Benalmádena, hebben we bij Sonneil de beste woningen in de omgeving. Ontdek ze zelf!

Wil je meer uithoeken van de Costa del Sol ontdekken? 👇👇👇