Benidorm staat bekend om zijn enorme wolkenkrabbers die oprijzen aan de oevers van de Middellandse Zee, het was en is één van de grootste toeristische attracties van de kust van Alicante, zowel internationaal als nationaal.

Het is een bevoorrecht gebied om zich te vestigen gedurende het hele jaar Daarom willen we u enkele sterke punten laten zien die de stad in dit opzicht heeft en wat de beste gebieden zijn om te wonen in Benidorm.

wonen in Benidorm

Wonen in Benidorm biedt veel voordelen, de locatie is ideaal wat het klimaat betreft. Als u wilt genieten van het goede weer is het ongetwijfeld een optie om rekening mee te houden, de gemiddelde temperatuur het hele jaar door is ongeveer 23 graden, de winters zijn mild en in de zomer verzacht de zeebries de hitte die op dat moment overheerst.

Bovendien zijn de stranden een uitstekende remedie voor die tijd van het jaar, er is niets beter dan een duik in de zee om af te koelen en als u vlakbij de ze woont, beter dan beter.

Poniente Beach: De rustigste buurt van Benidorm

Als u op zoek bent naar rust, is het ongetwijfeld uw plek. Dit deel van Benidorm is gebouwd met de bedoeling om een alternatief te zijn voor de drukte die kenmerkend is voor het Levante-strand, het drukste gebied van de stad.

De stranden zijn veel breder en het toerisme is minder overweldigend dan in het bovenste deel van de stad. Weg van het buitenlandse publiek en met meer instroom van onderdanen, is het een ideale omgeving om langs de promenade te wandelen.

Daarom is het één van de beste gebieden om te wonen in Benidorm, het heeft ook droom woonwijken met enorme terrassen met uitzicht op de zee.

Een goed voorbeeld hiervan is Benidorm Beach, een wooncomplex met meer dan 196 woningen met 2, 3 en 4 slaapkamers, een gebouw met enorme ramen waar u ten volle kunt genieten van het maritieme landschap.

Bovendien heeft het voordelen die zijn ontworpen voor alle soorten publiek, van de jongste tot de gepensioneerde: de urbanisatie heeft een zwembad voor volwassenen en kinderen, een spa, jacuzzi’s, paddle-tennisbanen… zonder twijfel de ideale enclave om uw levenskwaliteit te verbeteren!

Levante Beach: Sfeer het hele jaar door

Eén van de meest iconische stranden van het land geeft zijn naam aan dit deel van de stad van de Costa Blanca. Het is het meest toeristische deel van Benidorm.

In dit gebied bevindt zich het stedelijke centrum van de stad, de voordelen zijn de toegankelijkheid en de oneindigheid van diensten. De straten zijn vol met winkels, pubs, restaurants, nachtclubs en nog veel meer. Hier bevindt zich ook het zogenaamde  Engelse gebied, waar duizenden Britten het hele jaar door zomeren.

wonen in Benidorm

Oude stad: Het centrum van Benidorm

Ten westen van Levante Beach ligt het oudste deel van de stad. Het valt op door zijn voetgangersgedeelten vol kasseien, dus het is complexer om er met de auto te komen. Evenzo is het geen gebied met grote wooncomplexen. Het behoudt zo de sfeer van een vissersdorp, dat deze prachtige kuststad ooit was.

Anderzijds bevinden zich in Levante, de meeste historische gebouwen. Daarom beschouwen velen het als één van de beste gebieden om te wonen in Benidorm.

Sierra Helada: Een uitkijkpunt met uitzicht op de Middellandse Zee

Deze plaats staat bekend als een beschermd natuurgebied, met het label van natuurpark van de Valenciaanse Gemeenschap. Het wordt gevormd door een indrukwekkend reliëf, dat zich bevindt tussen de steden Benidorm en Alfaz del Pi.

In de omgeving van dit groene gebied zijn er verschillende urbanisaties die vanwege hun verhoogde ligging ervoor zorgen dat ze een voorkeursuitzicht hebben op de uitgestrekte Middellandse Zee maar hierdoor zijn ze wel verder verwijderd van het strand en zijn er ook minder diensten en voorzieningen in de buurt.

Het is een goede optie als u zich in een rustige omgeving wilt vestigen, maar u zal zeker vele dingen missen, zoals de sfeer van Benidorm.

wonen in Benidorm

Om af te sluiten willen we nog vermelden dat Benidorm een stad is die voor alle doelgroepen is gemaakt, er is geen beter of slechter gebied, het zal gewoon afhangen van de vraag van elk. De uitgebreide verscheidenheid is wat van deze stad één van de meest complete in het land maakt om in te wonen.

Een ander aspect om zeker niet te vergeten is de toewijding aan cultuur die er heerst.  Jaarlijks organizeert men het Benidorm International Music Festival en het hele jaar door zijn er veel evenementen te beleven.

Bij Sonneil, leider in de verkoop van huizen aan de Spaanse kust. Wil je ze ontmoeten?

We bieden je ook het wooncomplex Delfin Natura in Altea op het strand van Albir in Alfaz del Pi, in het hart van de Costa Blanca. Op slechts enkele minuten van Benidorm of andere steden aan de Costa Blanca zoals Calpe, Denia, Villajoyosa of de hoofdstad van de provincie, Alicante.

Dit nieuwe project in Playa del Albir biedt je:

  • Flats van 1 tot 4 slaapkamers.
  • Buitenzwembaden met een kleine bar.
  • Zonnedek: ligstoelen en parasols om te zonnebaden op een groot terras.
  • Spectaculaire tuinen om te wandelen en een fruit- en groentetuin.
  • Multisportfaciliteiten: tennis- en paddlebaan.
  • Coworking: een kleine ruimte speciaal voor telewerken met alle comfort van een kantoor.

Wil je meer hoeken van de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇