Contents

Als iets de maand augustus kenmerkt, is het voor velen het moment waarop ze het hele jaar hebben gewacht: het moment om te ontspannen.

Na een seizoen van stress, routines en vroege ochtenden, presenteert augustus zichzelf als een kans om te genieten van eindeloze middagen op het strand, ‘s ochtends lekker luieren in bed en heel veel tijd om voor jezelf te zorgen.

De beste plaatsen in Spanje om te ontspannen

Spanje heeft veel landschappen en gebieden die precies ontworpen zijn om er te ontspannen en alles te vergeten. We vertellen je welke onze favorieten zijn:

Conil (Cádiz)

Breng zoveel tijd door als je wil om te wandelen langs het strand van Los Bateles of Fuente del Gallo en wacht tot de zon ondergaat. Geweldig, toch? Conil biedt één van de meest ongelooflijke zonsondergangen die we ooit hebben gezien. Conil heeft een prachtig zandstrand, breed en met fijn wit zand. Ook zijn er maagdelijke baaien en is er een natuurlijke spa. Gaan we naar Cádiz?

Canarische eilanden

Isoleer jezelf van de problemen, of beter gezegd, kom tot rust op de minder verstedelijkte eilanden van Spanje. Zwarte zandstranden in Fuerteventura, duinen in Corralejo en mooi steden zoals El Cotillo en Morro Jable. Rust is hier geboren.

Zonder Lanzarote te vergeten, met de prachtige constructies van de kunstenaar César Manrique, die het eiland de persoonlijkheid gaf die het uniek en anders maakt dan de andere. En vergeet zeker niet de wijngaarden. Wie zou een middag proeverij weigeren?

De Albufera van Valencia

Valencia is een stad vol leven. Maar op slechts een paar minuten afstand vinden we een oase van rust, een natuurlijke oase, de Albufera van Valencia.

Ideaal om te ontspannen van de drukte omgeven door rijstplantages, bos, strand, duinen … niet voor niets is het het ecosysteem dat wordt gekozen door veel vogels die erin broeden. Je vindt er evenals vissen , insecten, eeuwenoude bomen… Bovendien is er hier ook de paella uitgevonden. Dat alleen al is het al waard!

Fragas do Eume

Een praktisch ongerept bos, met dichte vegetatie die wordt gecombineerd met helden water, fonteinen en watervallen.

Het is niet verrassend dat het één van het best bewaarde Atlantisch oeverbos is in Europa en dat er slechts 500 mensen op de 9.000 hectare wonen. Iets meer ontspannend dan dat?

Trucs om alles te vergeten

We willen allemaal wel eens ontsnappen van de routine, maar soms is dit niet gemakkelijk. We zijn zo gewend aan het snelle leven dat het ons wel moeilijk valt om even te stoppen. Hier geven we je enkele tips die je kunnen helpen:

Breng inactieve uren door op het strand

En neem alsjeblieft je mobiele telefoon niet mee! Lezen, wandelen, zwemmen… of gewoon eens NIETS doen! Ze zeggen dat naar het strand gaan ons helpt om beter te slapen, onze gewrichten sterker te maken, onze ademhaling te verbeteren, ons te reinigen en om veroudering van onze huid tegen te gaan…

We stellen hier onze favoriete stranden voor.

Voldoende beweging

Ja, lichaamsbeweging helpt ons om beter te kunnen rusten. Ook om de geest te zuiveren. Zo maken we endorfines vrij, dit zijn de hormonen van geluk, die helpen ons om de stress te verlichten en om ons zelfrespect en zelfvertrouwen te verbeteren.

Daarnaast kan je aan de Spaanse kust dankzij het goede weer, bijna het hele jaar door aan beweging doen.

Pagina na pagina

Lezen mocht niet ontbreken in dit lijstje. Vooral voordat we gaan slapen. Volgens het European Sleep Institute slapen mensen die lezen voordat ze naar bed gaan beter dan degenen die gewoonlijk in slaap vallen met de telefoon in de hand of de televisie aan.

‘S Nachts hebben de hersenen rust nodig, zodat het hele organisme de energie die overdag wordt verbruikt weer oplaadt, daarom is lezen een uitstekende optie om te ontspannen.

De meest afgelegen plaatsen ter wereld

Als geen van het bovenstaande werkt voor jou, moet je mogelijk strengere maatregelen treffen. Bezoek bijvoorbeeld enkele van de meest afgelegen plekken ter wereld. Wat denk je hiervan?

Zoals het Aralmeer, tussen Oezbekistan en Kazachstan. Het is eigenlijk een woestijn, maar vroeger was er een grote binnenzee. Nu zijn er alleen nog roestige schepen die herinneren aan de havens van vroeger, zoals die in Moynaq.

Of Tonga, een land dat bestaat uit 176 eilanden in Polynesië. Slechts 36 van hen zijn bewoond, en ze vallen op door het behoud van hun cultuur en natuur, met indrukwekkende stranden, riffen, atollen …

Of de Valley of Geysers, op het Russische schiereiland Kamtsjatka, vlakbij Alaska. Stel je voor hoe ver het is afgelegen, dat het alleen per helikopter kan worden bereikt. Maar het loont: een landschap met meer dan 200 geisers, 20 thermale bronnen…

Wat je ook besluit, profiteer in augustus voor jezelf te zorgen en stress te vergeten. En hier heb je onze afspeellijst met geweldige nummers om volledig te kunnen rusten.

Relax.