Er zijn veel mensen die met veel enthousiasme uitkijken naar de pensioenfase, de tijd van het leven wanneer je het meest kunt genieten van je vrije tijd en kan rusten van een lang werkend leven. Reizen is één van de favoriete activiteiten onder de gepensioneerden.

Het is tijd om te ontspannen, om te genieten van het goede klimaat, van het strand, de zon en de goede gastronomie, en zonder twijfel is Benidorm een van de favoriete bestemmingen. In deze post zullen we ontdekken wat deze stad te bieden heeft voor de gepensioneerden.

Kom genieten van Benidorm en zijn landschappen!

De vakantiebestemming bij uitstek voor 65-plussers is Benidorm. En aan redenen heeft het geen gebrek. Benidorm voor gepensioneerden onderscheidt zich door zijn grote gastronomische, recreatieve en culturele aanbod, en door de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Benidorm staat synoniem voor vrije tijd en plezier. De stad bruist van winkels en winkelcentra, concertzalen, restaurants met de beste nationale en internationale keukens, dierentuinen en pretparken, de beste hotels betaalbaar voor alle budgetten – waarvan er vele ook livemuziekshows, bordspellen, enz. Aanbieden.  En vergeet zeker niet de geweldige stranden van fijn goudkleurig zand waar je kan ontspannen.

Het poniente-strand en het Levante-strand bevinden zich in het centrum van Benidorm en worden gekenmerkt door hun zeer kalme golven en door de lange lengte van hun kustlijn, ideaal voor lange wandelingen. Bovendien hebben ze het voordeel dat ze worden omringd door allerlei winkels, restaurants en bars. Er zijn ook meer afgelegen stranden voor degenen die liever een beetje meer rust zoeken, zoals Almadraba en de baai van Finestrat, die gemakkelijk toegankelijk zijn.

Aan de ene kant hebben we de oude stad. Hierdoor kunnen toeristen en inwoners door de straten lopen en met rust genieten van de winkels. De boulevard van Benidorm, die langs het strand van Poniente loopt, is een van de grote attracties. Wandelen onder de zonsondergangzon en de zeebries is een van de favoriete activiteiten van gepensioneerden, maar ook van toeristen van alle leeftijden. Eén van de mooiste plekken is wellicht het balkon van de Middellandse Zee, een uitkijkpunt van waaruit je de stad kan observeren, evenals een prachtig uitzicht op de zee.

Benidorm voor gepensioneerden

De beste excursies voor gepensioneerden in Benidorm

De stad heeft ook een breed scala aan excursies voor gepensioneerden, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan het Elche Park en het L’Aigüera Park, twee zeer bezochte groene gebieden die op hun beurt vrij centraal liggen. Dit zijn rustplaatsen waar bovendien meestal een groot aantal muzikale en culturele activiteiten worden uitgevoerd. In deze gebieden is er ook een grote verscheidenheid aan bars en restaurants waar je kan genieten van de beste gerechten uit de mediterrane keuken, evenals danszalen om te genieten van avonden vol plezier. Je kan ook activiteiten of excursies doen, zoals boottochten naar het eilandje van Benidorm, evenals een rondleiding door de stad in een toeristenbus. Er zijn bedrijven die excursies organizeren, zoals kleine cruises van waaruit je zelfs de zeebodem kunt observeren.

Zoals je kan zien, biedt Benidorm een eindeloos cultureel en recreatief aanbod. Een groot aantal alternatieven om een onvergetelijke vakantie door te brengen!

Hoe kom je in Benidorm?

Er zijn verschillende manieren om naar Benidorm te komen. Voor degenen die ervoor kiezen om met het vliegtuig te reizen, ligt de luchthaven van Alicante zeer dicht bij de stad. Het kan comfortabel met de bus worden bereikt, omdat de reis nauwelijks vijfenveertig minuten duurt. Een andere optie is om met de trein te reizen en op hetzelfde station in Alicante een bus te nemen.

Gezien alle mogelijkheden die de stad biedt, is Benidorm een ideale plek geworden om zich te vestigen. Het culturele aanbod en de prachtige natuurlijke landschappen maken het een ideale plek om al die vrije tijd te investeren die deze levensfase aanbiedt.

Bij Sonneil hebben we een nieuwbouw project van luxe appartementen vlak aan het Poniente-strand, met een prachtig uitzicht over de hele baai. Wij nodigen je uit om al onze beschikbare huizen en appartemente te raadplegen.

Wil je meer uithoeken van de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇