Contents

Stranden over de hele wereld hebben zojuist de Blauwe Vlag-onderscheiding ontvangen, die stranden worden beloond voor hun netheid, veiligheid, duurzaamheid, toegankelijkheid … Dat wil zeggen, het is een manier om de bezoeker te garanderen dat ze zich op hun gemak zullen voelen en kunnen genieten van een dag aan zee in alle veiligheid. ✅

In deze post leggen we uit wat de “Blauwe Vlag onderscheiding” betekent en hoe belangrijk het is om ze te verkrijgen.

De Valenciaanse Gemeenschap heeft in 2021 haar eigen record gebroken en voert de ranglijst aan als de regio met de meeste Blauwe Vlag-stranden in Spanje, met 137 bekroonde stranden! We vermelden enkele van onze favorieten stranden. 🏖

Omdat het goede leven het beste geleefd kan worden in de buurt van de zee.

Stranden met de Blauwe Vlag in de Valenciaanse Gemeenschap

De Blauwe Vlag-stranden van de Valenciaanse Gemeenschap worden gekenmerkt door kalm, blauw en schoon water en grote, fijne en goudkleurige zandstranden. Alicante, Valencia en Castellón hebben samen 518 km kustlijn. Dat wordt moeilijk kiezen, toch? 😉

Stranden met blauwe vlag in Alicante

Veel van de beste stranden in de Valenciaanse Gemeenschap bevinden zich in Alicante, dat heeft in 2021 in totaal 74 Blauwe Vlag-badges ontvangen. Het is de Valenciaanse provincie met de meeste onderscheidingen en ook de meest beloonde provincie van het land. Vandaag kiezen we er deze stranden uit:

Les Deveses, Denia. Drie kilometer lang en het verst gelegen van de stad Denia, waardoor ze haar natuurlijke essentie 100% behoudt. Er is ook een windsurfschool!

Cap Blanca, Altea. Het meest indrukwekkend van dit strand is het zeewater, het lijkt wel een spiegel. Je kan kiezen tussen zandstrand of stenen, het wordt nooit druk. Bij Sonneil hebben we een zwak voor Altea.

De beste stranden in de Valenciaanse Gemeenschap

Strand van La Fossa, Calpe. Beroemd om de kwaliteit van de zandgebieden en een heel rustige zee. Een comfortabel strand van slechts enkele kms lang.

Strand van Sant Joan, San Juan. Het typische en meest bekende strand van Alicante, vol leven. Het is zeven kilometer lang! Beachvolleybal, voetbal, watersporten … Verveling bestaat niet op dit strand.

Poniente Beach, Benidorm. Het rustigste strand van Benidorm, en het langste, met een lengte van meer dan 3 km. En met alles wat je maar kunt wensen op een strand: schoon water, een promenade, een leeshoek, drijvende platforms, kinderspelen …

Stranden met blauwe vlag in Valencia

In 2021 zijn er 32 Blauwe Vlag-stranden in Valencia, verspreid over de 135 kilometer lange kustlijn. Dit is onze top 3:

Racó de Mar, Canet de Berenguer. Duinen, ecologische waarde, 1250 meter lang, fijn zand en door de aanhangers van Antena 3 Noticias verkozen tot het beste strand van Spanje en dit zelfs gedurende twee opeenvolgende jaren. Lees hier meer over Canet de Berenguer.

Port de Sagunt, Sagunto. Een strand dat zeer gewaardeerd wordt door zowel toeristen als de lokale bevolking. Met fijn zand, met duinen en rietvelden is het een authentieke natuurlijke oase.

El Saler, Valencia. Een heel bijzonder strand, want het ligt in het natuurpark van l’Albufera de Valencia, dus het is perfect om rust en natuur in overvloed te vinden. Zeer goed beschermd en bewaard gebleven!

De beste stranden in de Valenciaanse Gemeenschap

Stranden met blauwe vlag in Castellón

Met 31 Blauwe Vlag-stranden ligt Castellón niet ver achter. De minst bekende Valenciaanse provincie biedt ook nog eens  een 120 kilometer lange kustlijn met prachtige stranden en baaien:

L’Arenal, Burriana. Gelegen ten noorden van Puerto de Burriana, is het een ideaal strand om watersporten te beoefenen en om te genieten van de Middellandse Zeekust in al zijn pracht: 1000 meter lang, vegetatie, kalm water en goudkleurig zand.

Voramar, Benicasim. Het is één van de rustigste in de omgeving, met een promenade langs de villa’s uit het begin van de 20e eeuw die Benicasim beroemd maakten. Het is een drukker strand en heeft alle voorzieningen zoals douches, verhuur van ligbedden, sportgames….

Zeker de beste stranden in de Valenciaanse Gemeenschap heeft er voor gezorgd dat je je badpak wilt aantrekken en de zee in wilt duiken. Kun je je voorstellen dat je in de buurt van één van deze stranden woont en dit op elk moment kunt doen? Bij Sonneil hebben we exclusieve promoties met uitzicht op zee. Nu moet je alleen nog kiezen….