Malaga is één van onze favoriete plekken in Spanje, om vele redenen. Het goede klimaat, de gastvrijheid van de mensen, de landschappen, de gastronomie, de cultuur… Voor dit en nog veel meer wordt Malaga elk jaar door Spanjaarden en buitenlanders gekozen om een nieuw leven te beginnen. Sterker nog, steeds meer mensen verhuizen erheen.  

Bovendien hebben buitenlanders die hun land verlaten Malaga gekozen als de beste plek in Europa om te wonen volgens een studie gepubliceerd door het wereldwijde expat netwerk Internations.

De stad of de nabijheid aan zee, wij vertellen je waarom Malaga de plek is die je zoekt. 👇🏻

Costa del Sol: zon, zee en levenskwaliteit

Als er iets is dat Malaga tot één van de meest gewilde plaatsen maakt, is het de kust. De Costa del Sol, ooit de thuisbasis van vissers, boeren en bescheiden mensen, heeft de afgelopen decennia een transformatie ondergaan die het tot een bestemming heeft gemaakt die alles geeft: van boottochten en wandelpaden tot luxe ervaringen in de beste restaurants.

Costa del Sol: de beste stranden

Kleine verborgen baaien en grote en lange stranden. Met 11 kilometer kustlijn is de Costa del Sol een garantie voor eeuwige dagen aan de kust.

Malaga

We houden van het strand van La Carihuela, in Torremolinos, met meer dan 2 km lengte en vulkanisch zand -en spectaculaire visrestaurants-. Ook die van Maro, in Nerja, beschouwd als één van de beste in Andalusië. Watervallen, turquoise wateren, koralen en omgeven door vegetatie, gewassen en rietvelden.

Dorpjes aan de Costa del Sol: alles in het wit

De witte dorpjes van Malaga zijn bekend. Gestrand in de rots, met gepleisterde gevels om de zomerhitte te weerstaan, met kleurrijke bloempotten op hun smeedijzeren balkons… hoeken die spreken over legendes, culturen, verhalen over veldslagen en dromen.

Mis Mijas niet, met zijn Moorse erfgoed en genesteld op de helling van de bergen. De oude stad is een historisch-artistieke site en het uitzicht op de Middellandse Zee vanaf de Paseo de la Muralla is uniek. Nor Frigiliana, erg populair en gevuld met bloemrijke hoeken, verborgen pleinen, terrasjes met mooi uitzicht, kleine fonteinen…

Malaga

We willen niet alle verrassingen aan je onthullen. Bekijk de Sonneil Gids van de Costa del Sol en ontdek waarom wonen aan de Costa del Sol een voorrecht is. Bij Sonneil hebben we de meest exclusieve woningen!

Malaga, de modieuze stad

Maar Malaga is veel meer dan een strand. De hoofdstad is een doos vol verrassingen en heeft een plaats verdiend als één van de favoriete steden aan de Middellandse Zee.

Stranden in Malaga: voor het hele jaar

In de ranglijst van Internationale Landen bezet Malaga de eerste plaats in de categorie ‘Vrije Tijd en Klimaat’. Geen enkele buitenlandse inwoner klaagt over het weer! Met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van ongeveer 18ºC, zijn de winters mild en de zomers zijn heerlijk om te genieten van het zand en het heldere water van de stranden.

Het strand bij uitstek van de stad Malaga is La Malagueta, op slechts 10 minuten van het centrum en begrensd door een promenade. Hoewel je de echte rust kan vinden op de stranden van La Caleta en Pedregalejo.

Malaga

Warmte en vrije tijd in Malaga

De gastvrijheid en de warmte van de inwoners van Málaga, is zeer belangrijk voor de buitenlanders. Vandaar dat het ook de eerste plaats inneemt in de categorie ‘Vrienden en socialisatie’: 69% van de buitenlandse inwoners vindt het gemakkelijk om nieuwe vrienden te maken en 78% is blij met hun sociale leven.

Een sociaal leven dat in Malaga veel te maken heeft met genieten van het buitenleven, feesten, lekker eten met vrienden… 86% van de deelnemers aan de enquête is van mening dat de vrijetijdsmogelijkheden zeer talrijk zijn.

Om het meeste uit je vrije tijd te halen, kan je kiezen tussen de Ataranzas-markt of een paar Malaga-spiesjes in de beroemde Calle Larios, een voetgangersader vol met bars en restaurants. We houden ook van de haven, geweldig voor een kopje koffie bij Pier One met uitzicht op de zee.

Cultureel Malaga

Het culturele aanbod, dat vandaag de dag enkele van de meest aantrekkelijke musea in Spanje en Europa heeft.

Onder hen het Centre Pompidou -een museum van 2.000 vierkante meter met stukken van onder andere Picasso, Frida Kahlo en Magritte- het Picasso Museum Malaga in het prachtige Buenavista-paleis -met 233 werken en een chronologische rondleiding door picasso’s carrière- en de laatste: het Carmen Thyssen Museum, met één van de belangrijkste collecties Spaanse en Andalusische schilderkunst uit de negentiende en twintigste eeuw.

Meer bewijs nodig? Hier is onze gids over wat te doen in Malaga.

Wil je meer hoeken van de Costa del Sol ontdekken? 👇👇👇