Malaga is een van de meestbezochte toeristische trekpleisters van Andalusië. Dankzij de uitgelezen ligging aan de Middellandse Zee, het fantastische klimaat gedurende het grootste deel van het jaar, de spectaculaire stranden en het uitgebreide culturele en gastronomische aanbod, denken steeds meer mensen erover om naar deze prachtige stad te verhuizen. Als je erover denkt om naar Malaga te verhuizen of hier een vakantiewoning te kopen, dan kun je in deze post lezen wat de beste buurten zijn om te wonen in Malaga.

Wat is de beste buurt om in te wonen in Malaga?

Malaga is verdeeld over een groot aantal buurten en woonwijken waar het goed toeven is. De stad heeft namelijk meer dan 200 wijken en 11 districten. Deze passen stuk voor stuk bij verschillende smaken en behoeften. Laten we dan ook gaan ontdekken wat de beste buurten zijn om te wonen in Malaga.

Oude stadscentrum

Het oude stadscentrum van Malaga is een van de voorkeursopties voor wie graag midden in de stad woont. Het oude stadscentrum omvat zowel de oorspronkelijke stadskern als een reeks mooie straten om heerlijk door te slenteren. Deze wijk herbergt een ongelofelijk aantal monumenten. We wijzen je graag op de overblijfselen van de stadsmuren uit de tijd van de Arabieren, de schitterende kathedraal, het indrukwekkende Alcazaba of het kasteel van Gibralfaro.

Bovendien heeft het oude stadscentrum ook een ruim aanbod op het gebied van cultuur, winkels en ontspanning, en dit alles is geconcentreerd in het voetgangersgebied, zoals de welbekende Calle Larios of het Plaza de Obispo. De sfeer hier is uniek en je vindt er een levendige combinatie van toerisme en geschiedenis. Voor wie echter op zoek is naar rust, is het oude stadscentrum wellicht niet de beste optie. De beste straten om in het oude stadscentrum te wonen zijn Plaza de los Monos, Plaza de la Merced, Alameda de Colón of Carretería, aangezien ze wat verder van het bruisende nachtleven af liggen.

buurten om te wonen in Malaga

El Limonar

El Limonar is nog een van de beste wijken van Malaga. Dit is een uiterst exclusieve omgeving die een uitstekende kwaliteit van leven biedt. De buurt bevindt zich tussen La Malagueta en Pedregalejo, vlak bij de berg Gibralfaro en het strand. In deze woonwijk vind je verschillende woningen voor elke smaak, zoals appartementen, villa’s van eind 19e eeuw en prachtige vrijstaande huizen met zwembad en zeezicht. El Limonar is een heerlijk rustige woonwijk die vlak bij het centrum en het strand ligt en goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Net als in La Malagueta is het enige nadeel de huizenprijs, die ligt hier hoger dan in andere wijken.

Huelin/La Misericordia

Deze twee wijken liggen naast elkaar aan het strand. Het zijn heel populaire buurten om een huis te kopen, aangezien het van oudsher arbeidersbuurten zijn en de huizen dus goedkoper zijn dan in andere delen van de stad. Ze liggen vlak bij het oude stadscentrum en er is een ruim aanbod aan uitgaansgelegenheden, winkels, parken en scholen. Ideaal dus voor gezinnen en jongeren en bovendien liggen ze op een steenworp afstand van het strand van La Misericordia.

La Malagueta

La Malagueta is een van de allerpopulairste buurten van Malaga en tevens een van de wijken met de hoogste levenskwaliteit. Bovendien ligt de buurt vlak bij het oude stadscentrum (op een paar minuten lopen), het befaamde strand van La Malagueta en de haven. Hier vind je heel veel verschillende supermarkten, restaurants en uitgaansgelegenheden. Er is een ruim aanbod aan voorzieningen, met het bijkomende voordeel dat het niet zo druk is als midden in het centrum. Het enige nadeel is dat de prijzen wat hoger liggen dan in andere buurten. Waarschijnlijk is La Malagueta de beste buurt om te wonen in Malaga.

buurten om te wonen in Malaga

El Palo/Pedregalejo

Naast La Malagueta zijn ook El Palo en Pedregalejo bekende wijken in Malaga. Hier stonden vroeger de vissershuisjes en vandaag de dag zijn dit aangename woonwijken aan het strand waar je geniet van een rustig en comfortabel leven. In Pedregalejo vind je voornamelijk vrijstaande huizen met zwembad, in El Palo juist veel appartementen, wat betekent dat El Palo ook wat betaalbaarder is. In deze buurt vind je allerlei voorzieningen zoals cafés, restaurants en winkels, en er is een uitstekende verbinding met het stadscentrum via het openbaar vervoer.

Teatinos

Dit is het modernste deel van de stad dat zich in de omgeving van de universiteit bevindt. Dit is ook de reden dat hier voornamelijk studenten en jonge gezinnen wonen. Er hangt een aangename sfeer en er zijn allerlei soorten voorzieningen. Je vindt hier brede boulevards, groene zones, residentiële complexen, scholen, restaurants en winkelcentra. Het enige nadeel is dat de buurt wat verder van het strand en het oude stadscentrum ligt.

Heb jij al gekozen in welke buurt je gaat wonen in Malaga? Bij Sonneil vind je unieke woningen in Malaga en aan de Costa del Sol, ontworpen voor een leven aan zee. We helpen je graag om je droomhuis te vinden!

Wil je meer unieke plekjes aan de Costa del Sol ontdekken? 👇👇👇