Bij het kopen van een nieuw huis weten we dat er veel opties zijn om te overwegen. Locatie, grootte, kamers, oriëntatie, kwaliteiten… Maar daar stopt het niet, en procedures bij het kopen van een woning die soms omslachtig kunnen zijn.

Bij Sonneil kennen we alle randjes bij het kopen van een huis, en daarom adviseren we je zodat je onderweg niet verdwaalt. Bekijk alles wat dit spannende pad met zich meebrengt en laat ons je erbij helpen:

Juridische procedures

Het kopen van een woning omvat in de eerste plaats een contract tussen koper en verkoper. Daarom is het essentieel dat je alle aspecten, punten en voorwaarden kent en begrijpt voordat je het ondertekent, zodat je niet op het laatste moment voor verrassingen komt te staan.

Procedures bij het kopen van een woning

Enkele van de juridische procedures die je moet uitvoeren, zijn:

  • Contract van aanbetaling of reservering. Voor tweedehandswoningen is het een compromis tussen koper en verkoper. De koper levert een bedrag als reserve en er wordt een deadline vastgesteld om het definitieve contract te formaliseren.
  • Eigendomstitel en verkorte nota (nota simple) van het eigendomsregister. Deze geeft onder andere aan wie de huidige eigenaar is van de woning en of er lasten zijn die betaald moeten worden.
  • Energie-efficiëntiecertificaat. Het is een document uitgegeven door een gespecialiseerde technicus dat de energetische kenmerken van het onroerend goed specificeert.
  • Eerste bewoningsvergunning en opleveringscertificaat. Als het een nieuwbouwwoning betreft, verklaart de vergunning voor eerste bewoning dat het geschikt is om bewoond te worden. Het is essentieel om deze vergunning te hebben. Zonder de vergunning is het onmogelijk om andere diensten te verkrijgen zoals electriciteit en water. Het opleveringscertificaat bevestigt dat de werken voltooid zijn en dit volgens de bouwplannen.

Maak je niet druk. Om je te helpen met dit soort contracten, procedures, documentatie… werken we bij Sonneil nauw samen met erkende advocatenkantoren die je juridisch advies kunnen geven.

Ah! En we raden je aan om een ​​notaris in te schakelen. Hier vertellen we je waarom.

Financiële procedures

Als je het benodigde bedrag bezit om het huis te kopen, bespaar je natuurlijk heel wat procedures. Het is echter normaal dat kopers woonkredieten moeten aanvragen om hun nieuwe woning te kunnen betalen.

Om dit te doen, moet je verschillende opties afwegen, de rentevoet, de voorwaarden, de looptijd….

Bij Sonneil helpen we je bij de financiering van een woning. We werken samen met de beste financiële instellingen in Spanje en we proberen de beste deal voor je te krijgen tegen de laagste kosten. In dit artikel vertellen we je hoe je een hypotheek kunt krijgen in Spanje.

Na de aankoop…

Goed! Nu ben je eindelijk eigenaar van het huis. Maar hier eindigt niet alles. Hoewel, wat er nu nog volgt is veel eenvoudiger dan de andere procedures.

Bij Sonneil stopt onze klantrelatie niet met de aankoop. Vóór de opleverdatum bekijken we de contracten, de woning … en begeleiden we je naar de notaris, we helpen je bij het beheer van domiciliëringen, opstalverzekeringen etc… Onze dienst NA verkoop is altijd beschikbaar.

Dit is wat we aanbieden:

Verhuis

Verhuizen kan stressvol zijn, maar als alles goed geregeld is, kan het zelfs leuk zijn. Ons advies:

  • Kies de datum en tijd zorgvuldig en probeerbijvoorbeeld spitsuren te vermijden om zo het vervoer van zware lasten gemakkelijker te maken.
  • Huur een bedrijf in met ervaring deze bieden niet alleen een goede service maar ook zekerheid bij het uitvoeren van een eventuele overdracht van waardevolle objecten. Bovendien moet het bedrijf je adviseren over het vervoer ervan en over hoe je best alles moet inpakken.
  • Voordat je verhuist, is het raadzaam om het administratieve proces te stroomlijnen en vooruit te lopen op zaken als automatische incasso’s.

Laat je niet overweldigen, het aftersalesteam van Sonneil zal je helpen om heel het te beheren en om alles zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Procedures bij het kopen van een woning

Decoratie en inrichting

Tijd om in te richten! De mogelijkheden zijn eindeloos, elk huis is anders en het is niet eenvoudig om je eigen stijl te kiezen. Bij Sonneil Concept helpen we je bij het kiezen, bij het bestellen en plaatsen van de meubelen. En dat niet alleen: ook kunnen we instaan voor de alarmsystemen, luifels of glasramen.

Als je bovendien een extra aanpassing of andere renovatie wilt doorvoeren, staan we je ook hiervoor ter beschikking.

Registratie van basisbenodigdheden

Water, elektriciteit, gas, internet … het registreren ervan kan soms ook vervelend en ingewikkeld zijn.

Welke elektrische stroom moet ik huren? Welk bedrijf is het meest betrouwbaar? Welk gastarief moet ik huren? Er kunnen veel vragen rijzen. Daarom blijft ons after-sales team contact met je opnemen om je hierbij te kunnen begeleiden.

Bovendien helpen we ook bij het beheren en kiezen van opstalverzekeringen. Wie geeft er meer?

Maak je huis winstgevend

Ga je niet het hele jaar door in je nieuwe huis wonen? Koop je als investering? Geweldig, Sonneil Rentals  is gespecialiseerd in “het rendabel maken” van een woning. Wij beheren de verhuur met een 360º-service, van de reclame en positionering van het onroerend goed tot het beheer ervan, het onderhoud en de schoonmaak.

Of het nu gaat om vakantie of verhuur voor lange termijn, we zoeken altijd naar de meest winstgevende opties. Vergeet bovendien niet dat alle woningen van Sonneil Homes, ideale locaties hebben waar er steeds een vraag is naar huurwoningen, namelijk de Costa Blanca en de Costa del Sol.

Procedures bij het kopen van een woning

We hopen dat je zich wat rustiger voelt nu je weet waarmee we je kunnen helpen indien nodig.  Voor verdere vragen neem dan even contact op met ons via:

Het laatste laten we aan jou over: het vinden van je droomhuis.