Wanneer we denken aan de provincie Alicante, is het onvermijdelijk om het te relateren aan de prachtige stranden, het uitstekende klimaat dat het het grootste deel van het jaar geniet en de heerlijke gastronomie. Bovendien geniet de Costa Blanca van een groot historisch en cultureel rijkdom dat kan worden weerspiegeld in de dorpen en gebruiken.

Al deze factoren maken van Alicante en zijn prachtige kustdorpen een perfect alternatief om een nieuw leven te beginnen. Bij Sonneil weten we dat het leven veel beter is als u geniet van het goede weer in de buurt van de zee, ons doel is dat u het zelf ervaart. Ontdek onze projecten aan de Costa Blanca, we bestuderen uw behoeften en toekomstplannen om u het huis te kunnen aanbieden dat het beste bij uw behoeften past.

We laten u de beste steden kennen:

Calpe

Calpe en zijn bekende rots van Ifach zijn symbolen van de Costa Blanca. Het is een vissersdorp bij uitstek, badend in de frisheid van de Middellandse Zee, dat zich uitstrekt langs 13 kilometer kustlijn, en begrensd door de rust van de Sierra d’Oltá. Calpe is een rustig stadje om in te wonen, maar waar ook veel leven is.

Tot de grootste attracties behoren de prachtige stranden, zoals Arenal, de nautische clubs, de vissershaven omringd door restaurants waar u de beste zeevruchten kunt eten, en de Peñón de Ifach, een natuurpark rijk aan vegetatie en de vogels die het herbergt. Bovendien is Calpe een uitnodiging om te verdwalen in de pittoreske straatjes van de oude stad, om de zoutvlakten te bezoeken of lange wandelingen te maken langs de Infanta Elena-promenade.

beste dorpen om te wonen in Alicante

Denia

Denia is een stad die schijnt met zijn eigen licht. Het heeft 20 kilometer kustlijn, waar gouden stranden en fijn zand worden afgewisseld met rotsachtige gebieden. Denia is beroemd om het hebben van twee van de meest emblematische plaatsen aan de Costa Blanca, zoals de majestueuze Montgó, een massief van 750 meter hoogte, en het kasteel van Denia gelegen in het hart van de stad, en dat werd gebouwd door de moslims in de elfde en twaalfde eeuw.

Maar naast deze twee symbolen van grote schoonheid, biedt Denia andere grote attracties, zoals de prachtige stranden, de haven, de pittoreske wijken vol geschiedenis en cultuur, evenals de uitstekende gastronomie. Denia is een geweldig alternatief om te wonen, een rustig stadje met toeristische gebieden en vol leven.

Altea

Een van de beste dorpen om te wonen in Alicante, Altea valt op door zijn charme. De oude stad is de mooiste in de provincie Alicante, met zijn smetteloze witte huizen, zijn smalle geplaveide straatjes en zijn uitkijkpunten met uitzicht op de Middellandse Zee. De zeevarende oorsprong is nog steeds onmiskenbaar, maar zijn charme ligt ook in de rustige en gezellige sfeer, in de stranden, baaien, aan de boulevard en in de restaurants.

beste dorpen om te wonen in Alicante

Xàbia

De enclave in de immense baai die de stad afbakent, direct naast de majestueuze Montgó, maakt dit vissersdorp een van de belangrijkste en mooiste gemeenten aan de Costa Blanca. Met 20 kilometer kustlijn combineert het prachtige stranden, zoals Arenal, verborgen baaien omringd door dennenbossen en gebieden met steile kliffen om van het uitzicht te genieten. De oude stad is een van de grote attracties, evenals de heerlijke gastronomie.

Guardamar del Segura

Het meer dan 11 kilometer lange strand met turquoise wateren, de uitgestrekte duinen en de grote dennenbossen, maken Guardamar del Segura een stad van grote landschappelijke schoonheid. De visserijtraditie wordt nog steeds in de straten en stranden ademd en heeft een belangrijk cultureel en archeologisch erfgoed. Het is een rustig stadje om in te wonen, dat alle nodige diensten heeft.

Torrevieja

Het is een van de meest bezochte dorpen aan de Costa Blanca. Het wordt gekenmerkt door de schoonheid van de transparante stranden van fijn zand, door de rots baaien en door de prachtige natuurlijke landschappen. Het heeft een lange promenade vol met restaurants en bars, met veel nachtleven in de zomermaanden, en u kunt ook een aantal van de dijken bezoeken. Torrevieja is een van de meest bevolkte gemeenten in Alicante, dus het heeft alle diensten om comfortabel te leven.

beste dorpen om te wonen in Alicante

Santa Pola

Het is een toeristisch en vissersdorp dat het hele jaar door een uitstekend klimaat heeft. Het wordt gekenmerkt door drie elementen die het uiterst aantrekkelijk maken: de Sierra de Santa Pola, de gevarieerde morfologie van de kust, waarin de kliffen zich vermengen met de zandstranden, en het natuurpark van de zoutvlakten. Het is ideaal om het hele jaar door te leven, omdat het alle benodigde diensten heeft.

In Gran Alacant, vlakbij Elche, ligt het wooncomplex Iconic, een nieuw project met 170 woningen met uitzicht op de Middellandse Zee en op een paar minuten lopen van het strand. Het is omringd door alle voorzieningen: winkelcentrum, restaurants en supermarkten.

  • Woningen met 2 en 3 slaapkamers en 2 badkamers, van uitstekende kwaliteit.
  • Zwembad, tuinen, bio-gezond circuit, parkeerplaats voor fietsen en kindergedeelte.
  • Ondergrondse privéparkeerplaats en berging.

Het ligt op 15 minuten lopen van het strand van Carabassí, een van de beste stranden van de provincie Alicante en de Costa Blanca. Vlakbij Arenales del Sol – El Altet.

Moraira

Het is een van de kleinste kustplaatsen in Alicante, maar ook een van de meest charmante. Veel mensen hebben hun woonplaats in deze gemeente gevestigd vanwege de schoonheid, de gastvrijheid, de goede service en de uitstekende communicatie. Het heeft verschillende stranden die opvallen door de netheid en kwaliteit van het water. Bovendien heeft de oude stad een grote historische en culturele waarde.

Nu u de beste steden kent om in Alicante te wonen, bieden wij u bij Sonneil huizen in deze gebieden en vele anderen aan de kust. Kunnen wij u helpen de uwe te vinden?

Wil je meer uithoeken van de Costa Blanca ontdekken? 👇👇👇